This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

duminică, 31 mai 2009

sâmbătă, 30 mai 2009

SUPERFANTOZZI*(1986)

SUPERFANTOZZI*(1986) Comedie ->film tradus in romana

marți, 26 mai 2009

Crescand in Univers: Ep 5 - Geneza Scopului

Bucurate de ce ai

Lecția a 10-a Cum sa te bucuri de ceea ce ai

Traim cu totii un prezent zbuciumat dar in acelasi si pretios. Au spus-o de-a lungul timpului oameni ai Bisericii, poerti, filozofi, artisti, oratori etc.

Thomas Taherne, preot protestant din secolulul al XVIII-lea referindu-se la prezentul pretios spunea :”Nu te vei bucura de lume pana cand insasi marea nu iti va curge prin vene, pana cand cerul nu te va imbraca si stelele nu ti se vor face cununa; si pana nu te vei socoti singurul mostenitor al intregii lumi si mai mult decat atat, caci fiecare om din aceasta lume e singurul mostenitor, tot asa ca si tine.”

Cu totii indiferent de rasa, sex, situatie financiara avem parte in viata aceasta de dorinta,suferinta si bucurie.

Principalele cinci religii pornesc,de la pacatul originar. Prima carte a Vechiului Testament, Geneza, spune ca rasa umana este dominata de principiul raului inca de cand Adam si Eva au nesocotit porunca lui Dumnezeu si au mancat din fructul oprit.

Hindusii si buddhistii pornesc de la o varianta a pacatului originar, care, la o privire atenta, este surprinzator de asemanatoare cu cea iudeo-crestina. Dupa ei, suferinta noastra din aceasta viata nu se datoreaza maniei lui Dumnezeu, ci este rezultatul inevitabil al propriilor noastre amagiri prostesti, cea mai daunatoare este credinta ca am fi fericiti daca am putea sa ne indeplinim toate dorintele.

Ideea de baza si comuna ale celor 2 variante enumerate mai sus este ca omul isi este siesi cel mai temut dusman.

Timothy Miller,cunoscut psihoterapeut american in cartea “Bucura-te de ceea ce ai. Cum sa-ti controlezi sentimentele si sa-ti modelezi gandurile” ne recomanda practicarea Intelegerii, Atentiei si Recunostiintei.

In crestinism, Intelegerea este cel mai des numita iubire, iubire crestina sau milostenie.Atentia este numita de obicei in crestinism smerenie, iar Recunostiinta este mai des numita slavire.

luni, 25 mai 2009

ZEITGESIT II - Addendum (2008) Spiritul Timpului II - Adaos

Iată şi partea a doua a acestui documentar atât de controversat. Un lucru este cert legat de acest documentar ... oamenii nu au rămas indiferenţi. Au fost stârnite reacţii extrem de puternice atât pro cât şi contra. Voi consemna şi eu câteva pro şi câteva contra, fiecare să-şi folosească simţul critic şi să-şi găsească adevărul personal.

http://video.google.com/videoplay?docid=-7322446344238270341&hl=ro

Valori si convingeri

Lecția a 9-a.Valori și convingeri,sursele noastre de succes sau eșec

Def valorii Valoriile sunt stari emotionale bazate pe experienta noastra de viata, care ne fac sa credem ca sunt cele mai importante pentru noi sa le experimentam, sau sa le evitam.

“Valoriile placerii” in viata sunt emotii ca :dragostea, fericirea,aventura, succesul. Acestevalori ale placerii” sunt cunoscute ca valori de sfarsit.

Este important ca sa facem distinctia dintre valorile intermediare, care sunt simple “vehicule” si valorile de sfarsit, care ne conduc toate comportamentele ca oameni.

Exemplu:Unii oameni pot spune ca pentru ei in viata cel mai mult valoreaza masinile lor. E important ca masinile au valoare pentru ei,dar valoarea lor este ceva intermediar, un drum spre ceea ce doresc sa obtina cu adevarat:aventura,libertate, putere sau distractie, etc.

Daca am face o ierarhie a valorilor in viata, atunci ne vom da seama ca putem lua decizii mult mai efectiv si mai rapid.

Def convingerii O convingere este o parere ferma asupra unui lucru.Convingerile tale determina daca simti ca iti intalnesti valorile, te pot limita sau te elibera.

Sunt 2 tipuri de convingeri:

1.Convingerile globale sunt generalitati: “Viata este..” “Oamenii sunt…”

2.Regulile sunt idei conditionale:

“Daca da, atunci asa…” “Daca nu, atunci asa…”

duminică, 24 mai 2009

Forta vietii

Lecția 8. Forta controlata care iți direcționează viata.Povestea inspirationala a lui Og Mandino.

In mod fundamental,tot ceea ce facem in vietile noastre sunt conduse de 2 nevoi fundamentale: nevoia de a evita durerea si dorinta noastra de a obtine placere,amamndoua sunt conduse biologic si constituie forta controlata din viata noastra.

Vom face mult mai mult pentru a evita durerea decat pentru a obtine placerea. Durerea este cel mai bun motivator pe termen scurt.

Multi oameni nu reusesc pana cand nu au parte de destula durere in viata.

Un exemplu este Og “Augustine” Mandino(1924-1996) cel mai citit autor de literatura motivationala din lume.

A lucrat ca ofiter mecanic si bombardier in armata S.U.A. dar cand si-a terminat serviciul militar a descoperit ca,multe companii nu angajau fosti piloti bombardieri.Ca rezultat a devenit agent de asigurari.

Calatorind pe strazi si petrecandu-si noptile in baruri a devenit alcoolic,nemaiputand sa iti tina slujba sotia si unicul copil l-au parasit.

Intr-o dimineata “iernatica” de noiembrie,aproape ca vroia sa se sinucida dar ajungand la o biblioteca si sortand niste carti,atentia i-a fost captata de cateva carti despre dezvoltare personala.

Vizitele sale la biblioteci au fost din ce in ce mai dese,chiar au urmat vizite si la alte biblioteci din S.U.A.,iar cartile care tratau succesul l-au ajutat sa-si aline alcoolismul.

Se afla in Concord,New Hampshire cand a gasit clasicul lui William Clement Stone(1902-2002) “Succesul printr-o atitutine mentala pozitiva” o carte care l-a schimbat in bine pe Mandino.

Inspirat de Biblie, William Clement Stone , Napoleon Hill si Emmet Fox Og Mandino a inceput sa scrie, devenind un scriiitor de succes.

Capodopera sa “Cel mai vestit vanzator din lume” a fost vanduta in peste 15 milioane de exemplare, frumoasa poveste a lui Hafid,cel mai vestit vanzator din lume a inspirat milioane de “vanzatori” din prima linie dar si multi oameni obisnuiti. In cativa ani de la aparitie oricine auzise de ea, dorind sa se inspire din povestea vietii lui Hafid ca sa cunoasca succesul cu ajutorul celor 10 pergamente si legamanturi ce-l initiasera im ambele partii ale cartii pe “cel mai vestit vanzator din lume”.

“Cel mai vestit vanzator din lume” este si cea citita carte de literatura motivationala din lume,iar Og Mandino ca orator de succes a ajuns in Hall in Fame.

Deci Og ne-a reamintit inca o data,ca atata timp cat iti doresti sa reusesti si ramai concentrat asupra reusitei tale, muti muntii din loc.- “Sunt cea mai mare minune a naturii”-pergamentul nr IV.

In orice moment pe ce ne “focusam” atentia,aceasta este ceea ce este cel mai real pentru noi.

De obicei, daca vrei sa iti schimbi comportamentul trebuie sa-ti focalizezi atentia pe 2 lucruri:

1.cum ar fi daca nu ti-ai schimba comportamentu? Ar putea fi mai dureros?

2.cum schimbarea iti va aduce placerea imediata si masurabila.

Anthony Robbins “Use pain and pleasure instead of letting pain and pleasure use you!”

sâmbătă, 23 mai 2009

End Game (Joc final )

Documentarul include imagini video și interviuri de la reuniunea din 2007 a Grupului Bilderberg din Istanbul, Turcia, imagini realizate de către Paul Dorneanu, primul jurnalist român ce s-a deplasat la o reuniune a Grupului Bilderberg.
Niciodată pana acum vreun documentar nu a reușit să semnaleze mai convingător și mai alarmant planurile din agenda celor care doresc să controleze lumea. Mai mult decât obișnuita „teorie a conspirației”, „Joc final” reunește piesele ascunse și cenzurate ale unui Joc având ca miză însuși viitorul omenirii.
http://video.google.com/videoplay?docid=259284298193847598&hl=ro

Crescand in Univers: Ep 3 - Urcand Muntele Improbabilitatii

Crescand in Univers: Ep 3 - Urcand Muntele Improbabilitatii

http://video.google.com/videoplay?docid=-5188464568180973135&hl=ro

Componentele vietii

Lecția 7. Cele 5 componente esentiale ale vietii.

Linistea sufleteasca cat si progresul depind de doar de cateva principii importante.

Respectivele principii au o influenta covarsitoare asupra sanatatii,fericirii,contribuitiei si cresterii noastre din punct de vedere spiritual.

Impartasesc opinia lui Jim Rohn , autorul cartii “Cele 5 elemente esentiale ale vietii” nu sunt singurele care trebuiesc luate in seama,dar sunt cele mai fundamentale.

Prima componenta- Filozofia- este piatra de temelie a celor cinci elemente esentiale ale vietii.

Jim Rohn referindu-se acest element spunea “Un factor determinant al directiei pe care o urmam in viata este modul in care gandim. Gandurile, ideile si informatiile – tot ceea ce ia nastere in mintea umana – alcatuiesc filozofia noastra personala”

Filozofia noastra reprezinta cumulul de cunostiinte ale noastre si al procesului de dobandire al acestora.

De-a lungul vietii aceast izvor al cunoasterii a fost alimentat de diferite surse: scoala, prieteni, parteneri, caminul parintesc, din cartilele citite, dar si prin intermediul procesului de ascultare si observare.

Referitor la filozofia noastra personala Jim Rohn adauga ;“Cand atingem pragul maturitatii, toate informatiile noi care ne parvin trec prin filtrul filozofiei noastre personale. Conceptele care se imbina armonios cu principiile noastre sunt stocate in memorie si contribuie la realimentarea izvorului gandirii noastre.

In timp ce imbinam ideile noi cu ideile vechi,rezultatul fiind este fie consolidarea celor vechi fie extinderea orizontului filozofiei prezente.

Principiile care alcatuiesc filozofia noastra determina si sistemul nostru de valori.

Pentru a infrunta vicisitudinele vietii,si pentru a ne lasa doborati de imposibilitatea realizarii obiectivelor propuse trebuie sa preluam controlul gandirii noastre.

Singura modalitate prin care putem sa eliminam barierele ale mintii,este sa ne revizuim filozofia invidividuala.

Jim Rohn referindu-se la filozofia individuala spunea :”Conceptiile si deciziile ineficiente pe care le luam sunt rezultatul anilor de informare gresita.”

Pentru a ne dezvolta o filozofie individuala care sa ne ajute sa ne atingem obiectivele,trebuie sa urmam urmatorii pasi:

1.Invatati din experientele personale- este un intreg Univers plin cu experiente care ne sugereaza ca exista o latura pozitiva cat si negativa pentru toate lucrurile pe care le intalnim in cale.

2.Ascultati o voce din exterior – o observatie binevenita din partea unei persoane pe care o respectam ne poata ajuta sa vedem lucruri pe care in mod obisnuit-nu le-am observa.

3.Invatati din esecurile semenilor vostri- toate experientele se pot dovedi folositoare chit ca exista voci care sustin ca nu e bine sa te asociezi cu oameni care nu au reusit sa faca nimic in viata,pentru ca am putea repeta si noi greselile lor.

4.Invatati din succesele semenilor vostri-este indispensabil sa investim cat mai mult timp in studiul oamenilor care au obtinut succesul in viata. JimRohn referindu-se la studiul oamenilor de succes spunea urmatoarele :”Studiati cu atentie obiceiurile, limbajul,stilul vestimentar si modul de a gandi al oamenilor de succes!”

5.Scoateti in evidenta puterea influentelor pozitive- tre sa ne aflam intr-o continua cautare in gasirea oamenilor pe care ii admiram si respectam. Jim Rohn adauga “Personalitatea si evolutia noastra de pana acum sunt o imbinare a influentelor pe care le-au exercitat asupra noastra foarte multi oameni.”

6.Deveniti niste observatori abili – trebuie sa fim niste observatori abili ai tuturor evenimentelor care ne inconjoara pentru ca aceastea ne pot influenta viata intr-o masura mai mare sau mai mica.

7.Deveniti niste ascultatori abili – ascultarea a devenit in ziua de azi o adevarata arta ,una dintre cele mai bune modalitati fiind invatarea ascultarii selective. Trebuie sa ne educam radarul astfel incat sa isi indrepte antele spre sursa valoroasa a informatiilor care ni se poate transmite.

8.Cititi toate cartile- Avem la dispozitia toate cartile care ne pot ajuta sa devenim sanatosi,bogati,puternici.Lectura este o conditie esentiala pentru a ne depasi limitele si conditia,ne ajuta sa ne formam o filozofie de viata echilibrata si sa traiasca in concordanta cu aceasta.

9.Tineti un jurnal personal- Jurnalul dupa Jim Rohn “reprezinta o colectie de obsevatii si descoperiri despre viata.Reprezinta propriul nostru scenariu scris de mana, cu propriile noastre cuvinte,care infatiseaza experiente,ideei, dorinte si concluzii despre oamenii care ne-au influentat viata.” Un jurnal ne ofera 2 avanataje remarcabile :- ne ajuta sa inregistram toate aspectele momentului prezent pentru o viitoare trecere in revista a evenimentelor trecute; -simplu act al notarii gandurilor pe hartie ne ajuta sa ne analizam actiuniunile cu mai multa obiectivitate.

Jim Rohn concluzioneaza realist :“Lipsa de lectura si de scris duce la formarea unei gandiri indisciplinate.Daca ne indoim de asta nu trebuie decat sa ne uitam in jur si sa vedem cum cei dragi apeleaza la droguri…si cum numarul copiilor care abandoneaza scoala creste pe zi ce trece.

Algoritmul filosofiei contine urmatorii pasi:

1.Gandirea ne determina convingerile;

2.Convingerile ne influenteaza hotararile;

3.Hotararile ne influenteaza personalitatea;

4.Personalitatea genereaza rezultatele finale;

Calatoria noastra care are ca finalitate “sa ne facem viata o capodopera” incepe cu hotararea noastra de a ne schimba aspectele filozofiei noastre de viata.

Al doua componenta - Atitudinea-se concentreaza asupra problemelor emotionale care ne lezeaza existenta.

Jim Rohn adauga “ Cunostiile ne determina filozofia, dar sentimentele care sunt starnite de aceste cunostiinte genereaza atitudinea pe care o adoptam.”

Sentimentele pe care le avem fata de semenii nostri, fata de profesie, fata de familie,situatia noastra financiara dar si in privinta lumii inconjuratioare constutie baza atitudinii noastre.

Atitudinea joaca un rol important asupra directiei pe care dorim sa o urmeze viata noastra.

Aspectele care ne pot influenta atitudinea sunt urmatoarele:

1.Trecutul-adoptarea unei atitudini pozitive,indiferent de actiunile trecute, poate sa ne schimbe viata.Evenimentele trecute -bune sau rele- fac parte din experienta nostra de viata.

Anthony Robbins referindu-se la trecut spunea “Trecutul nu egaleaza viitorul” nu conteaza ca nu ti-a mers bine acum 20 de ani, nu conteaza ca ai avut o nereusita si acum 5 minute ,nu conteaza ca toata ziua de ieri ti-a mers prost,acum e un nou moment.

Daca nu ne remodelam filosofia, nu ne putem schimba atitudinea.

2.Prezentul – ne ofera sansa de a folosi cu intelepciune inestimabilele amintiri si experiente ale trecutului. Prezentul ne ofera eventualitatea de a ne profila un viitor mai frumos.Pentru noi toti ziua de astazi are 1.440 de minute; 86.400 de secunde indiferent ca,suntem bogati sau saraci.

Oportunitatea cea mai mare pe care o aduce ziua de astazi este sansa de a demara procesul schimbarii.

3.Viitorul- Will si Ariel Durant in cartea sa “Lectiile istoriei” au scris un lucru extraordinar “Ca sa induram prezentul, trebuie sa ne amintim trecutul si sa visam lucruri care se vor intampla in viitor”.

Atitudinea pe care o adoptam fata de viitor depinde de capacitatea noastra de a vedea viitorul.

Pentru viitor,va trebui sa ne stabilim obiective precise nu obiective stabilite la intamplare,pentru ca un obiectiv stabilit la intamplare nu este un obiectiv, este cel mult o dorinta,dorintele sunt niste simple anestezice pentru oamenii inerti.

Sentimentele pe care le nutrim fata de propria persoana sunt influentate de indivizii din anturajul nostru .

In viata personala cat si in lumea afacerilor, aproape 80 % dintre oamenii cu care venim in contact sunt responsabili pentru procentul de 20 % din rezultatele pe care le obtinem.Provocarea este cat se poate de clara, trebuie sa ne impunem sa petrecem 80 % din timp in compania grupului cu 20 de procente, care ne poate ajuta sa obtinem 80% din rezultatele ideale si 20 % in compania grupului cu 80 de procente, care genereaza doar 20 % din rezultatele eficiente.

Jim Rohn adauga : “Imbinarea armonioasa dintre o filosofie solida de viata si o atitudine pozitiva fata de propria imagine,dar si fata de lumea inconjuratoare ne confera o putere launtrica si o hotarare de fier,care influenteaza toate celelalte domenii ale existentei noastre“.

A treia componenta-Actiunea . Trecerea la actiunea reprezinta strategia prin care ne putem indeplini obiectivele.Filozofia si atitudinea reprezinta temelia pe care ne cladim viitorul,dar nu sunt suficiente fara trecerea la actiune.

Jim Rohn referindu-se la actiune spunea :”Filozofia si atitudinea noastra fata de actiune si munca ne influenteaza calitatea vietii.Raportul pe care il stabilim intre efort si rezultatele obtinut stabileste o anumita etica a muncii.Aceasta etica -atitudinea fata de efortul pe care suntem dispusi sa-l depunem pentru obtinerea succesului viitor- determina calitatea acestui succes.”

De aceea intotdeauna actiunea este mai buna ca inertia,pentru ca,de fiecare data cand dorim sa facem mai putin decat am putea sa facem in realitate, aceasta greseala de rationament ne afecteaza increderea in fortele proprii.

Pentru ca rezultatele finale obtinute sa fie cele dorite sau macar sa se aproprie de cele dorite,actiunile trebuie sa fie planificate, concepute si executate.

1)Planificarea dupa Henri Fayol, unul dintre “parintii managementului” inseamna “a scurta viitorul,luand prevederea drept o componenta de baza a procesului de management”.

Stabilirea obiectivelor constituie un element esential in procesul de planificare al vietii. Aceste obiective trebuiesc asternute pe hartie si sa cuprinda atat perioadele scurte de timp cat si perioadele lungi de timp

Obiectivele de termen scurt sunt adevarate “block-starturi” in calatoria noastra, in timp ce obiectivele pe termen lung in viziunea lui Jim Rohn sunt: ”puncte de rascruce in viata noastra, care ne ajuta sa savuram roadele eforturilor noastre“.

Cel mai mare stimul,chintesenta curajului si ambitiei noastre,prin care putem depasi toate obstacolele noastre il reprezinta visul de a ne indeplini obiectivele.

2) Un plan simplu este foarte util chit ca la inceput nu am descoperit toate raspunsurile.Trebuie sa fim atenti ca influenta negativa a celor din jur sa nu isi puna amprenta asupra lui,pentru ca noi suntem cei care il proiectam iar “arhitectul planului” tre sa ramana pana la finalizarea constructiei.

3.Disciplina de fier- numai cu ajutorul unei discipline de fier putem inlatura tendintele negative ale vietii,a caror misiune este distrugerea planurilor noastre.

Actiunea este puterea ce confera consistenta si semnificatiei filozofiei si atirudinii noastre,o actiune inteligenta ne poate duce spre viitor cu nebanuite realizari.

Rezultatele-a patra componenta esentiala a vietii – reprezinta “recolta” pe care o strangem in urma eforturilor depuse in trecut.Scopul actiunilor si al activitatilor nostre consta in randamentul si rezultatele finale pe care le obtinem.

Un lucru foarte important este sa analizam rezultatele.

Analiza se va efectua pe partea starilor interioare (bucurie,sanatate, fericire etc) ,cat si referitoare la analiza altui mare vis important- libertatea financiara.

A cincea componenta-stilul de viata- presupune modul in care alegem sa ne traim viata.Ne putem astfel modifica stilul de viata schimbandu-ne sistemul de valori, astfel incat sa putem lua hotarari mult mai bune cu rezultate din ce in ce mai valoroase.

Jim Rohn referindu-se la stilul de viat il definea in felul urmatoar “Stilul de viata este imbinarea armonioasa dintre consistenta si stil,rafinament si intelect, dar si control emotional in vremuri de restriste si descatusare emotionala in momente de bucurie si fericire.”

In concluzie,rezultatele finale ale vietii vor depinde de urmatoarele aspecte:

1.Hotararea de a va extinde granitele filosofiei;

2.Hotararea de a adopta o atitutine pozitiva;

3. Hotararea de implicare in actiuni dinamice si inovatoare;

4.Hotararea de a analiza cat mai precis rezultatele pentru a anticipa viitorul cu mai multa obiectivitate;

5.Hotararea de a trai viata la maxim;

Jim Rohn -”Va doresc o viata imbelsugata, sanatoasa si fericita; o viata in care sa va bucurati de darul rabdarii, de valoarea cunoasterii, de virtutea ratiunii si de influenta increderii in capacitatea voastra de a visa si de a realiza lucruri uluitoare”.

vineri, 22 mai 2009

Decizia , partea a II a

Lecția 6 Fundamentale luarii deciziilor. Algoritmi partea a 2-a

In mod fundamental,daca vrei sa obtii ceva in viata trebuie sa folosesti cei 2 algoritmi simpli care iti pot aduce rezultatele finale dorite.

Primul algoritm (cel mai des intalnit) contine urmatorii pasi:

1.Hotaraste-te sa te schimbi sau sa schimbi ceva in viata ta si scrie asta pe o coala de hartie;

2.Identifica-ti motivele schimbarii si scrie-le de asemenea pe o coala de hartie;

3.Cunoaste-ti foarte bine rezultatul final pe care vrei sa-l obtii;

4. Pregateste-te sa iei actiuni, decizand sa faci asta.

5.Remarca ce obtii din actiunile tale;

6.Daca faci ceva ce nu merge,schimba-ti abordarea.

7.Intoarce-te la primii 3 pasi cu o noua abordare si parcurge pasii 4,5, 6 cu noua abordare.

Al doilea algoritm( ca sa conservi timp si energie) foloseste modele sablon.Pasii acestui algoritm sunt urmatorii:

1. Hotaraste-te sa te schimbi si scrie asta pe o coala de hartie;

2.Identifica-ti motivele schimbarii si scrie-le pe o coala de hartie;

3. Gaseste pe cineva care a obtinut deja rezultatele pe care le doresti;

4.Afla ce face respectiva persoana;

5.Fa aceleasi lucruri si vei obtine aceleasi rezultate;

6.Daca nu obtii,analizeaza motivele esecului schimba-ti abordarea si decide daca vei reincerca acest algoritm sau il vei folosi pe cel prezentat mai devreme.

Este imposibil sa nu gasesti calea atata timp inveti ceva din ceea ce ai facut.

Oamenii cei mai de succes sunt si oamenii care nu au reusit de cele mai multe ori.

Exemplu Colonelul Sanders cel care a cladit imperiul KFC a crezut atat de mult ca poate revolutiona obiceiul culinar al unei natiuni (natiunea americana) astfel incat a strabatut S.U.A. in lung si-n lat pentru a gasi pe cineva care sa-l sustina financiar, A fost refuzat de 1009, dar a mers mai departe si tu cred ca alaturi de mine savurezi sandwichurile Twister sau alte produse KFC cum le savurez si eu.

Anthony Robbins “There’s always a way if u are committed”

joi, 21 mai 2009

Crescand in univers: Ep. 1 - Trezirea in univers

Prof. Dr. Univ. Richard Dawkins tine un curs special de sarbatori despre evolutia in univers.
http://video.google.com/videoplay?docid=-2798236950217132905&hl=ro

Decizia

Lecția 5. Fundamentele luării deciziilor.Algoritmii partea 1-a

Cuvantul fundament conform definitiei din DEX are urmatorul inteles:

3) Ansamblu de idei pe care se întemeiază o concepţie sau o viziune; bază. ~ ştiinţific. /fondement, lat. fundamentum

Cum aminteam si in zilele urmatoare,luarea deciziilor iti schimba viata.

Unul dintre fundamentele luarii deciziilor il constituie folosirea unor algoritmi de succes.

Cuvantul algoritm are urmatoarele intelesuri in DEX:algoritme, s.n. Ansamblu de simboluri folosite în matematică şi în logică, permiţând găsirea în mod mecanic (prin calcul) a unor rezultate. ♦ P. gener. Succesiune de operaţii necesare în rezolvarea unei probleme oarecare. [Pl. şi: (m.) algoritmi] .

Un algoritm trebuie sa satisfaca urmatoarele cerinte:

1.Claritate- descrierea algoritmului trebuie sa fie precisa fara nimic arbitrar si fara ambiguitati;

2.Generalitate- algoritmul trebuie sa permita rezolvarea de probleme dintr-o intreaga ramura.

3.Finititudine- algoritmul furnizeaza rezultatele dintr-un numar finit de pasi.

4.Unicitate- orice algoritm trebuie sa fie definit intr-un mod unic.

Operatiile de baza care apar intr-un algoritm sunt urmatoarele:

  • operatii de intrare/iesire (income/outcome);
  • operatii de atribuire;
  • operatii de decizie.

“Pentru fiecare efort sustinut exista o rasplata inzecita” – Jim Rohn

miercuri, 20 mai 2009

Tipuri de putere

Lectia 4.Cele 12 Tipuri de Putere Personala si Secretele Lor

Din punctul meu de vedere personal, puterea personala se imparte in 12 puteri mai mici:

1.Puterea spiritului.

Cei mai multi oameni isi doresc mai multa dragoste, mai multa afectiune, mai mult timp cu familia si cu cei dragi, mai multi bani, mai mult succes, insa pentru majoritatea dintre ei aceste lucruri raman niste simple utopii, pentru ca drumul spre obtinerea acelor lucruri enumerate mai devreme pare destul de lung si anevoios.

Capcana “timp-contra-bani” ii stapaneste si din cauza aceasta nu au timp ca sa traiasca experiente ale vietii care ii pot ajuta sa isi clarifice ceea ce isi doresc cu adevarat.

Caratorii de galeti” asa ii defineste Burke Hedges in cartea sa “Conducta de milioane” pe oamenii prinsi in aceasta capcana (procentul lor fiind de peste 90%) au marele dezavantaj ca, numai oferind timp pot obtine bani in schimb.

Ancorele de salvare se numesc “conducte” dupa Burke Hedges “Conducta de milioane” , sau “active” dupa Robert Kiyosaki “Tata Bogat, Tata Sarac”.

“Conductele” sau “Activele” se pot defini foarte simplu:un venit care continua sa vina indiferent daca investiti sau nu timp.

Pentru ca sa ai lucrurile care ti le doresti, pentru ca sa invingi vicisitudinele vietii, pentru ca intr-un viitor mai mult sau mai putin apropriat sa ai si tu si familia ta liniste si pace,sunt convins ca ai nevoie de un motiv mai puternic decat realitatea ca sa iti realizezi obiectivele.

2.Puterea momentului

Marele scriitor american Joseph Campbell (1904-1987) spunea o replica extraordinara “Urmeaza-ti fericirea astfel incat Unversul iti va deschide portile pe care cateodata le credeai niste ziduri’.

Nu ati simtit niciodata cum actionand intr-un moment ai o incredere incredibila,simtinand ca te afli pe aceeasi lungime de unde cu lucrul sau persoana dorita,ati actionat dinttr-un impuls manat de o forta foarte puternica. Dupa opinia mea aceasta este Puterea Momentului, sa gasesti opurtunitatea si sa faci un mic pas rapid in vederea obtinerii reaultatului final dorit.

3.Puterea Asocierii.Sfatul meu este sa va gasiti mentori sau organizatii care au ca scop si dezvoltatea personala a noastra,astfel incat sa obtinem rezultatele finale dorite atat in viata personala cat si in cea financiara.

Kenneth Blanchard autorul best-sellerului “Manager la Minut” spunea “cu toti avem nevoie de un antrenor (lifetime coach) ca sa ne ajute sa ne stabilim obiectivele si sa le indeplinim, sa intrerupem amanarea,si sa ne facem relatia cu persoana iubita mai frumoasa” .

4.Puterea alegerii. Traim intr-o tra libera,in care oamenii au puterea de a alege.Oricat de simplu si complcat ar parea, dar trebuie sa recunoastem ca noi avem puterea sa ne alegem educatia, prietenii,hobyyurile,obiceiurile,si situatia financiara.

In noi sta puterea de a utiliza informatiile care sunt la dispozitia noastra pentru a ne dezvolta abilitatile si aptitudinile, adica de a investi in educatie sau de a fi ignoranti cu “informatiile si cunoasterea”.

5.Puterea autodisciplinei. Este mai mult decat sa fiti disciplinati in viata.

Robert Kiyosaki in “Tata Bogat, Tata Sarac” referindu-se la autodisciplina, spunea urmatoarele: “As indrazni chiar sa spun ca lipsa se autodisciplina este factorul nr 1 care ii delimiteaza pe cei bogati, de cei saraci sau de cei nivel mediu.

6.Puterea de a darui. Va sfatuiesc sa aplicati legea universala a reciprocitatii.

Definitia Legii Universale a Reciprocitatii Cu cat daruiesti mai mult, cu atat primesti mai mult.

Traim intr-o epoca in care umanitatea este dominitata de frica, de preiviziunile sumbre privind epuizarea resurselor naturale,de aceea oamenii au devenit mai egoisti,fricosi,gandidu-se numai la ei si simtinand o mare o ignoranta fata de semenii ei.

V-as sfatui sa aplicati sfatul “tatalui bogat” a lui Robert Kiyosaki din best-sellerul “Tata Bogat, Tata Sarac” adica :”Cand statea prost cu banii,dadea bani la biserica sau in scopuri caritabile.”

7.Puterea mitului. De mic copil eram un fan al fotbalului.Ma atragea foarte mult postul de portar.Mi se parea ceva extraordinar ca un singur prin paradele sale poate sa tina un rezultat ,si sa faca meciul mai frumos mai dinamic.Acuma visul este sa devin un vorbitor motivational respectabil mi-am schimbat idolii acuma acestia sunt: Tony Robbins, Robert Kiyosaki,Zig Ziglar etc.Uneori ai nevoie de niste mituri de niste modele de succes sau povesti inspirationale ca sa mergi mai departe.

8.Puterea credintei. Unul dintre marii teologi ai Secolului 21, Parintele Dumitru Staniloaie a cugaetat ceva ce pur si simplu m-a miscat “Necazurile si greutatile nu ii doboara pe oameni, ci lipsa credintei”

Cea mai puternica forta din comportamentul unei resurse umane este credinta.

Referindu-se la credinta John Stuart Mill, spunea”Forta unei persoane care are o credinta este egala cu forta a 99 de oameni care au doar interese.

9. Puterea starii

Definitia starii dupa DEX 2. Fel în care se simte cineva (din punct de vedere fizic sau moral), dispoziţie în care se află cineva.

Perceptia pe care o avem asupra realitatii intr-un moment este data de starea in care ne aflam

Deepak Chopra,unul dintre cei dintre cei mai buni medicini ai momentului,el combinand medicina alopata cu cea ayurvedica spune “Nu exista realitate exista doar o perceptie asupra realitatii.’

10.Puterea concentrarii. Cum aminteam si in ziua a 3-a, puterea vine din concentrarea spre un anumit lucru si prind luarea unei mici decizii zilnice.

RaLph Waldo Emerson spunea “Viata e facuta la lucrurile la care se gandeste un om cat este ziua de lunga“.

Cu cat cat ne concentram mai mult spre obtinerea rezultatului final dorit vom fi cat mai aproape de el. Sa fim convinsi ca,vom face greseli insa din virtuatea experientei acumulate si cu multa disciplina vom reusi.

11.Puterea unui sfat bun. In era informationala aflata intr-o perpetua dezvoltare, informatia este ca un tezaur:

Va recomand 3 mari lucruri:

1.Gasirea unui mentor (daca doriti sa incepeti o afacere clasica,sa luati o franciza sau sa intrati in industria network marketingului.)

2.Platiti-va bine brokerii (in caz ca incepeti sa jucati la bursa sau incepti sa faceti investitii in imobiliare).

3.Platiti-va bine afiliatii ( in caz ca apelati la comertul online).

12.Puterea de a obtine ceva din nimic. Daca urati riscurile,va sfatuiesc sa va tineti economiile in banci. Insa sunt si gaselnite,parghii in ziua de azi in special in domeniul imobiliar in care poti obtine un profit considerabil.

Goethe: ” Dream no small dreams for they have no power to move the hearts of men”.

marți, 19 mai 2009

Ce este puterea ?

Lecția 3 Ce este puterea. Ce reprezinta puterea personala?

Schimbarea vietii vine din luarea deciziilor, adica a folosirii puterii personale.

Conform tehnicilor de invatare,de obicei in intelegerea unui cuvant intampinam 3 mari dezavantaje:

1) lipsa masei

2) un gradient prea inalt

3)intelegerea gresita a cuvantului- de aceea recomand folosirea DEX-ului.

Definitia Puterii conform DEX este urmatoarea:

I. 1. Faptul de a putea; capacitate, însuşire, posibilitate fizică, morală, intelectuală de a acţiona, de a realiza ceva, putinta.

Puterea Personala o putem defini ca ansamblul aptitudinilor, abilitatilor unei resurse umane pe care aceasta le foloseste in vederea rezolvarii unei probleme.

Anthony Robbins referindu-se la puterea personala, spunea “ in viata puterea vine din concentrarea spre un anumit lucru si din abilitatea de a lua de a intreprinde o mica actiune zilnic pentru acel lucru“.

Ganditi-va daca ne-am imbunatati cu 1% in fiecare zi, intr-un an am deveni de cel putin 3 ori mai “buni”.

Impartasesc ideea lui Anthony Robbins conform careia ” majoritatea oamenilor nu reusesc in viata pentru ca se concentreaza pe lucruri minore (exemplu: platirea utilitatilor si toate cele necesare de zi cu zi ) in loc sa isi proiecteze viata pe care si-o doresc si sa faca ceva in aceasta privinta“.

Elizabeth Dole “Am invatat ca puterea este o forta pozitiva,atata timp cat este folosita in scopuri morale”.

luni, 18 mai 2009

Istoria omenirii

Lecția 2 Fundamentele istoriei omenirii. Cum putem conștientiza oportunitatea prezentului?


Istoria omenirii asa cum am invatat-o in scoala se imparte in 5 mari Ere: Era Preistorica, Era Antica,Era Medievala, Era Moderna,Era Contemporana.

Era Preistorica este caracterizata de ginta matriarhala, ulterior fiind de cea patriarhala. Oamenii se ocupau cu cresterea animalelor,agricultura si vanatoare,de aceea schimburile si darile se efectuau in natura.

Era Antica caracterizata de aparitia sclavagismului, multi oameni find luati sclavi ( in special din prizonierii de razboi) si fiind obligati sa munceasca pamantul altora pentru supravietuire.

Era Medievala caracterizata de aparitia feudelor(relatiilor feudale) cand oamenii munceau pamantul pentru aristocratie,primind o mica parte din productie,ramandu-le totusi o mica perioda de timp alocata lucrarii propriului pamant. In acest Era apar primele manufacturi in secolul al XV-lea, apar primele companii de navigatie particulare care bateau lumea in lung si-n lat pentru a culege bogatiile din noile teritorii descoperite.

Economia nu mai este chiar 100% agrara,la sfarsitul Erei apare capitalul.

Cei care aveau acces la el dominau procesul industrial.

Era Moderna societatea se afla intr-o dezvoltare ascedenta, are loc adevarata revolutie industriala, capitalismul prinde ramuri in din ce in ce mai multe colturi ale globului.

Era Contemporana marcata de Razboiul Rece si de caderea zidului Berlinului este o epoca in care tehnologia evolueaza pe zi ce trece din ce in ce mai mult.

In momentul de fata nu mai suntem o cultura industriala ci una bazata pe comunicare.Idei, concepte se schimba de la o zi la alta, fie ca este vorba despre ceva profund cum ar fi fizica cuantica sau ceva banal micii cei mai gustosi si cu cel mai mare succes la public.

De-a lungul istoriei au existat mari imperii ca: Imperiul Asirian,Imperiul Egiptean, Imperiul Persan, Imperiul Roman, Imperiul Habsburgic, Imperiul Tarist etc.

Impartasesc teoria lui Robert Kiyosaki din best-sellerul “Tata Bogat, Tata Sarac” conform careia “marile civilizatii s-au prabusit atunci cand diferenta dintre cei care aveau si cei care nu aveau era prea mare”.

Istoria se repeta dar din pacate nu invatam nimic din istorie, pentru ca in scoala suntem bombardati cu informatii despre date istorice si personalitati istorice, in loc sa ni se predea concluzia privind prabusirea marilor imperii.

In cartea sa “Cadranul Banilor” scrisa de Robert Kiyosaki,autorul imparte istoria in 3 mari Ere: Era Agrara, Era Industriala si Era Informationala.

Era Agrara dureaza pana la calatoria lui Coulumb in America (adica pana in 1492), Era Industriala intre 1492 si 1989 (anul in care a cazut Zidul Berlinului); iar din 1989 suntem in plina Era Informationala.

Anthony Robbins, cel mai bun vorbitor motivational din lume in cartea sa “Putere Nemarginita” referindu-se la Era Informationala spunea : “Daca in vremurile medievale, nu erai rege nici ca puteai deveni prea usor. Daca la inceputul revolutiei industriale nu aveai capital,sansele sa-l obtii erau destul de reduse. Dar in ziua de azi, orice pustan imbracat in blue jeans poate crea o corporatie care sa schimbe fata lumii.

In lumea moderna, informatia este apanajul regilor.”

Ca sa ne adaptam si sa ne facem viata o capodopera, ar trebui sa constientizam oportunitatile prezentului si sa facem cate un mic pas inainte in fiecare zi folosindu-ne de puterea noastra personala.

John Kennet Galbraith “Banul este combustibilul societatii industriale. Dar in societatea bazata pe informatie,combustibilul, puterea, sunt reprezentate de cunoastere. Este evidenta o noua structura sociala: clasa celor care poseda informatia si cei care trebuie sa functioneze pe baza ignorantei. Aceasta noua clasa isi trage puterea nu din bani, nici din terenuri, ci din cunoastere.”

duminică, 17 mai 2009

Ce este DEZVOLTAREA PERSONALA ?

Lecția 1 Ce este dezvoltarea personala? Cum o putem folosi?

Dezvoltarea personala o putem defini ca ansamblu de metode si instrumente folosite de o resursa umana, astfel incat sa isi poata realiza o armonie intre viata personala si cariera.

Exista numeroase programe personalizate, programe de tip ”coaching” in care nu numai ca te cunosti cu adevarat, dar ajungi sa capeti si un sentiment de comfort si intelegere pentru propria persoana.

Eu unul recomand astfel de programe persoanlizate desi nu am apelat pana acuma la un astfel de trainer.Constientizez ca,este o diferenta enorma intre a te automanageria prin prisma numarului de carti de dezvoltare persoanala citite,si a apela la serviciile unui profesionist.

In urma unui studiu efectuat in SUA, doar 12-15% din succesul vietilor noastre il obtinem datorita cunostiintelor.

Restul de 85-88 % este reprezentat de :

1.Diferitele aptitudini ale noastre;

2.Personalitatea noastra;

3.Experienta capatata asupra vietii.

Pentru atingerea scopurilor noastre avem nevoie de programe de dezvoltare personala care iau in considerare caracteristicile noastre.

Similitudinea o reintalnim in sport unde fiecare sportiv are un program personalizat de antrenament si nutritie in functie de constitutia fiecaruia.

Cateva dintre subiectele “tabu” abordate de dezvoltarea personala in domeniul autocunoasterii sunt: dezvoltarea inteligentei emotionale, managementul stresului, dezvoltarea spiritului inovator si accentuarea calitatilor de lider etc.

In domeniul businessului, principalele teme pe care se bazeaza dezvoltarea personala sunt: cunoasterea clientului, obtinerea de feedback-uri, dezvoltarea abilitatilor de comunicare, organizarea datelor in baze de date, analiza si evaluarea informatiilor in vederea luarii unei decizii etc.

Sa fim realisti si sa recunoastem ca, nu ne invata nimeni in scoala despre formarea si intretinerea relatiilor umane, cat si despre capacitatile de sporire a inteligentei emotionale.

Este imbucurator faptul ca best-sellerul “Inteligenta emotionala” scris de Daniel Goleman a inspirat persoane influente din mediul educational si institutional astfel incat au inceput sa fie implementate in scoli cursuri despre educatia sociala si emotionala.Numarul tarilor de pe glob a caror programa scolara contine cursuri de educatie sociala si emotionala se afla intr-o continua crestere.

Traim un prezent in care avem acces foarte mult la informatie,de aceea putem utiliza toate parghiile necesare in care ne putem autoevalua capacitatile si abilitatile noastre,dar si a celor din jur.

Personal in ciuda previziunilor destul de ingrijoratoare, vad un viitor cu un potential nesfarsit si nebanuit in care se va pune foarte mult accent pe autocunoastere si autoevaluare.

Important este sa ne dorim si sa facem ceva in privinta asta,astfel incat viata noastra sa fie o capodopera.

Anthony Robbins “I challenge you to make your life a masterpiece”

sâmbătă, 16 mai 2009

Episodul 1: Sa vezi inseamna sa crezi.( part.1 - Seeing is Believing)

Astazi incepem incursiunea in domeniul “Noii Stiinte”, sau “Stiinta Viitorului”, incursiune care nu putea sa inceapa fara Stephen Hawking, celebrul fizician si cosmolog bitanic.


In 1997, Hawling a fost protagonistul unui film, care s-a bucurat de aprecierea publicului, si anume, pelicula “Stephen Hawking’s Universe”. Filmul a fost impartit in 6 episoade, dupa cum urmeaza :


1. Stephen Hawking’s Universe – part.1 - Seeing is Believing;

2. Stephen Hawking’s Universe – part.2 – The Big Bang;

3. Stephen Hawking’s Universe – part.3 – Cosmic Alchemy;

4. Stephen Hawking’s Universe – part.4 – On the Dark Side;

5. Stephen Hawking’s Universe – part.5 – Black Holes and Beyond;

6. Stephen Hawking’s Universe – part.6 – An Answer to Everything.


Stephen_Hawking1

Stephen Hawking (n. 8 ianuarie 1942, Oxford/Anglia) este un fizician englez, teoretician al originei universului şi unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, profesor la catedra de Matematică la Universitatea Cambridge, deţinută cândva de Isaac Newton.


Stephen Hawking s-a născut în ziua când se împlineau 300 de ani de la moartea lui Galileo Galilei. Şi-a făcut educaţia la St. Albans School (Hertfordshire) şi la University College (Oxford). În 1962 - la vârsta de 20 de ani - obţine titlul de Doctor în Fizică la Trinity Hall din Cambridge, unde îşi începe activitatea didactică şi ştiinţifică.


În 1963, la vârsta de 21 de ani, Hawking observă pentru prima dată o slăbiciune a muşchilor.

În urma unui examen medical, se constată o boală progresivă de neuron motor, afecţiune cunoscută sub numele de Scleroză laterală amiotrofică. I se dau maximum 3 ani de trăit. Hawking nu cedează, continuă să lucreze, în ciuda agravării continue a invalidităţii. Se căsătoreşte în 1965 cu Jane Wilde (divorţând ulterior, în 1990), şi va avea trei copii. Paralizia progresează şi, cu timpul, devine complet imobilizat, îşi pierde vocea şi este constrâns să comunice cu ajutorul unui computer sofisticat (conceput special pentru el de un prieten), care poate fi controlat cu mişcări ale capului şi globilor oculari, la o viteză de cincisprezece cuvinte pe minut! Infirmitatea nu îl poate împiedica să îşi continue activitatea didactică şi ştiinţifică. În 1995 se căsătoreşte din nou, cu Elaine Mason.

http://www.trilulilu.ro/rotrif28/8d16e54a05053c

Zeitgeist The Movie: Official Release


Zeitgeist (2007)
Film documentar de exceptie ce porneste de la demontarea tuturor religiilor, trece prin evenimentele 9/11, deconspirand administratia Bush, si loveste in cele din urma in sistemul financiar american care a pus stapanire pe intreg mapamondul. In ce directie ne indreptam cu totii si ce poate face individul pentru a scapa de manipularea globala a Masoneriei? Nu suntem atat de liberi pe cat ne credem, iar cum spunea cineva - “Cel mai usor de manipulat este individul care se crede liber.”
Zeitgeist, produs de Peter Joseph, a fost creat ca o exprimare filmica nonprofit pentru a inspira pe oameni sa priveasca lumea dintr-o perspectiva mai critica si pentru a intelege ca deseori lucrurile sunt diferite de cum par pentru cea mai mare parte a populatiei.
http://video.google.com/videoplay?docid=9072119975796993477&hl=ro

Tata bogat Tata sarac by Robert Kiosaky

TOTUL POATE FII AL TAU

Poţi obţine orice iţi doresti în această viaţă!


succes.jpgMotto: „Unica barieră dintre om şi visul său este dorinţa de a încerca şi încrederea că aceasta este posibil.”

Probabil unul din cele mai adevărate lucruri de care de multe ori nu ne dăm seama este convingerea “ceea ce crezi cu adevărat, aceea devii în realitate. Noi privim lumea prin prisma ideilor superstiţiilor şi convingerilor noastre.

Ceea ce crezi tu despre tine aceea se va reflecta în modul tău de viaţă. Majoritatea vrem să obţinem succesul şi să reuşim în careva activitate. Dar de ce aşa puţini reuşesc?

Azi voi aduce la cunoştinţă un aspect care este larg răspândit în Moldova şi anume complexul de inferioriate. Probabil mulţi aţi observat care este atitudinea faţă de sine a majorităţii, indiferent de cine sunt tineri sau bătrâni…

Aşa s-a constituit la noi sistemul că încă din copilărie auzim de mai multe ori cuvântul „Nu” decât „Da”: „Nu pune mâna!”, „Nu vorbi”, „Nu fă aceea”, etc. Cu alte cuvinte nouă nu ni s-a dat voie sa greşim. La şcoală primim nota „2” ori de cite ori nam facut ceva corect, acasă primim bătaie dacă am facut vreo gafă şi tot aşa. Astfel se dezvoltă în noi o neîncredere în sine şi o frică de a face ceva: „ Da dacă nu se primeşte?”, „Da dacă eşuez?”… ca în final să stăm pe sobă şi să nu facem nimic traind o viaţă în care nu ne-am realizat nici potenţialul nici visurile. Cum sună? Cam trist, nu?

Înlătură chiar AZI orice spirit de neîncredere în forţele proprii. Pune-ţi scopuri mici şi atinge-le, practică sportul care care pentru unii poate fi o bună metoda de a se găsi pe sine şi a căpăta încredere în forţele proprii. Sunt şi multe alte metode care pot fi folosite pentru a scăpa de complexul de inferioritate.

Sunt multe exemple în istorie ca:
Albert Einstein a fost trimis de la şcoală acasă pentru incapacitatea de a învăţa. Părinţilor li s-a spus că este imposibil de a-l învăţa ceva. Dar ei au refuzat să creadă în aceasta şi l-au ajutat pe fiu să studieze în cele mai prestigioase instituţii.

Doctorul Albert Schweitzer avea în copilărie aceleaşi probleme. Părinţii lui au fost sfătuiţi să-l înveţe să fie cizmar, pentru a nu muri de foame. Şi Albert Einstein, şi Albert Schweitzer au primit titlul de doctor până la vârsta de 20 de ani şi au lăsat urme adânci în istoria secolului XX.

Cel mai important este ce crezi tu despre sine şi acestea trebuie să fie gânduri pozitive şi pline de încredere!

Fă schimbări pozitive chiar azi şi începe-ţi calea spre realizarea visurilor!
Succes şi fie ca Dumnezeu să te ajute în toate începerile tale.

De Viorel Constantinescu

Imagine (C) istockphoto.com

LIBERTATEA FINANCIARA

Primul pas către succes şi libertate financiară

primul-pas-in-cariera.jpgCu câteva luni în urmă prietenul meu Grigore Vieru (nu confundaţi cu poetul care poartă acelaşi nume) mi-a propus să mergem la nişte cursuri de educaţie financiară. Eu, fiind permanent pasionat de idea succesului financiar şi a afacerilor am acceptat fără să stau mult pe gânduri.

Cursul a durat 3 zile şi vreau să vă spun că în aceste 3 zile am învăţat o sumedenie de lucruri noi şi interesante, lucruri care nu numai au schimbat felul meu de a gândi ci m-au şi încărcat cu o doză de energie şi încredere în propriile forţe.

Unul din cele mai interesante lucruri ne-a fost prezentat în ultima zi şi anume posibilitatea de a lucra ca broker, lucru care în Moldova se pare că nu este chiar popular dar care oferă posibilităţi mari de câştig. În următoarele posturi voi relata mai multe despre aceste oportunităţi şi despre activitatea în calitate de broker.

GRESALA IN AFACERI

Cele mai intalnite 5 greseli in afaceri

5-greseli-business.jpgFie ca sunt la inceput, fie ca au ani buni de activitate, multe afaceri esueaza. Si asta pentru ca intreprinzatorii fac o serie de greseli. Asa ca, ne-am propus sa va impartasim din experienta unor afaceristi de succes. Pericole care va pandesc afacerea, dar si modalitatile de a le elimina.


Monica Tatoiu, managing director Oriflame Romania

Top greseli

1.cei mai multi dezvolta strategii pe termen scurt fara a se gandi ca businessul este un process cu rezultate pe termen lung
2.angajeaza in pozitii-cheie rude, prieteni si cunostinte
3.nu au simtul masurii
4.sa evaluezi gresit cererea de pe piata
5.au o atitudine gresita: fie risca totul, fie nu risca nimic.

In opinia Monicai Tatoiu, cea mai mare greseala pe care o face un antreprenor este sa gandeasca strategia pe termen scurt. Cand isi alcatuieste business-planul, cel care vrea sa dezvolte o afacere trebuie sa aiba capacitatea de a proiecta oportunitatile de azi in perspectiva pietei de peste cinci ani si sa gandeasca finantarea din aceasta perspectiva.
De asemenea, intreprinzatorul trebuie sa evite sa-si angajeze rudele si prietenii in pozitii de management. “ E mai bine sa ai un hot destept pe post de manager, decat o ruda fraiera. In cel de-al doilea caz, pierderile sunt mult mai mari”, a declarat pentru Capital.ro Monica Tatoiu.
In al treilea rand, “antreprenorii de conjunctura” cad in extreme. Fie pun prea mult accentual pe imagine, birou extravagant sau masina de lux ca sa faca impresie la contractari, fie adopta atitudinea lui Hagi Tudose “totul este scump, merge si asa”. Ambele variante sunt la fel de paguboase. In primul caz, cand vede luxul opulent, clientul se gandeste imediat ca interlocurorul isi va vinde produsul cu un adios comercial mult peste media pietei, ca sa-si poata recupera cheltuielile. La fel, daca nu investeste in imaginea lui, intreprinzatorul nu prezinta credibilitate si oamenii nu il asculta.

O alta greseala des intalnita cand deschizi o afacere este planul de afaceri construit din ce auzim la televizor, citim in ziare sau vedem la prieteni. Dupa parerea Monicai Tatoiu, este mai bine “sa-mi pun mintea la contributie si sa descopar segmentele de nisa, unde competitia este minimala atunci cand pornesc o afacere”.
Si nu in ultimul rand, managerii din ziua de azi adopta o atitudine gresita cand pornesc o afacere. Vor succes imediat, fara sa stie ca profitul se vede de abia dupa un an de investitie.

Nicolae Sota, general manager Sota Metals Export

Top greseli
1. de a cumpara/produce fara a avea o piata asigurata;
2. neglijarea modalitatilor de asigurare a platii;
3. neglijenta in semnarea contractelor;
4. iesirea pe piata cu produse de calitate indoielnica;
5. angajarea unor persoane slab pregatite;

Care ar fi modalitatile de a le evita? In ceea ce priveste prima greseala, omul de afaceri recomanda studierea atenta a pietei si identificarea unor potentiali cumparatori, contactarea acestora si testarea necesarului lor.

Referindu-se la mijloacele de asigurare a platii, Nicolae Sota crede ca trebuie negociate conditii de plata sigure. De asemenea, e bine intreprinzatorul sa consultate un avocat inainte de semnarea oricarui act, chiar daca are impresia ca totul este in ordine. Cat priveste calitatea serviciilor, Sota spune ca numai produsele si serviciile de inalta calitate asigura un viitor afacerii. Totadata, trebuie acordata o importanta sporita personalului. “Daca vrei sa ai profit, angajeaza-i pe cei mai buni, chiar daca salariile sunt mult mai mari. Ei vor aduce un volum si o cota de profit de 10 ori mai mare decat angajatii ieftini”, ne-a declarat Sota.

Specialistii sintetizeaza greselile la un numar de 5, la fel de importante, care pot zdruncina o afacere: sa nu ai un plan bine pus la punct, sa faci totul singur, sa nu-ti asiguri fonduri suficiente, sa neglijezi marketing-ul si, nu in ultimul rand, sa nu iti asumi greselile.

Sursa: eurobusiness.md

PUBLICITATEA UNUI PRODUS NOU

Cum să lansezi un produs nou pe piaţă


rachetaPublicitatea unui nou produs este puţin diferită de publicitatea unui produs care deja este pe piaţă de ceva timp. Cuvintele şi imaginile care le foloseşti trebuie să fie total diferite atunci când promovezi un produs nou şi ca să scoţi totul maximal posibil din marketing-ul tău trebuie să ştii care acestea sunt.

Primul lucru este descrierea produsului tău şi această parte poate fi puţin delicată. În cazul unui produs obişnuit când printezi o broşură poţi fi sigur că oamenii cel puţin ştiu despre produsul tău. Ei pot să nu ştie diferite detalii despre produs şi prin ce el se deosebeşte de altele dar cel puţin sunt la curent că acesta există.

Lansând un produs nou nu ai luxul menţionat mai sus şi trebuie să îţi faci timp să explici oamenilor ce poate face şi care este diferenţa produsului tău în comparaţie cu altele. Şi aceasta trebuie s-o faci repede. Cu cât vei folosi mai multe cuvinte cu atât creşte riscul că vei plictisi pe cei care citesc broşura ta şi îi vei face s-o arunce.

Descrie pe scurt produsul tău şi cum poate fi acesta folosit în viaţa lor. Partea a doua este la fel de importantă ca şi prima. E necesar să le spui cum pot folosi acest produs astfel ca ei să-şi închipuie că îl posedă deja. Acesta este primul pas către vânzări.

Este foarte important să fii scurt şi specific, eu aş mai spune şi entuziasmat ca un copil. Depune mult entuziasm în marketing şi fă accent pe prospeţimea produslui. Aceasta este ceva ce ei nu au mai folosit pină acum, ceva care va schimba felul lor de trai şi ceva ce oamenii vor dori să cumpere.

Aceasta-i idea care trebuie accentuată indiferent de modul de publicitate ales. Dacă planifici să printezi o broşură fii sigur că le explici oamenilor cât de confortabilă va fi viaţa datorită produsului tău.

Un alt lucru care trebuie considerat este mesajul principal sau mottoul să-i spunem aşa al produsului tău. Acesta va fi folosit în orice tip de publicitate astfel ca să facă legătura între produsul tău şi idea din mesaj ceea ce va spori numărul cumpărătorilor.

Succes!

Autor Colleen Davis,
traducerea şi adaptarea Viorel Constantinescu

PUBLICITATEA UNUI PRODUS NOU

Cum să lansezi un produs nou pe piaţă


rachetaPublicitatea unui nou produs este puţin diferită de publicitatea unui produs care deja este pe piaţă de ceva timp. Cuvintele şi imaginile care le foloseşti trebuie să fie total diferite atunci când promovezi un produs nou şi ca să scoţi totul maximal posibil din marketing-ul tău trebuie să ştii care acestea sunt.

Primul lucru este descrierea produsului tău şi această parte poate fi puţin delicată. În cazul unui produs obişnuit când printezi o broşură poţi fi sigur că oamenii cel puţin ştiu despre produsul tău. Ei pot să nu ştie diferite detalii despre produs şi prin ce el se deosebeşte de altele dar cel puţin sunt la curent că acesta există.

Lansând un produs nou nu ai luxul menţionat mai sus şi trebuie să îţi faci timp să explici oamenilor ce poate face şi care este diferenţa produsului tău în comparaţie cu altele. Şi aceasta trebuie s-o faci repede. Cu cât vei folosi mai multe cuvinte cu atât creşte riscul că vei plictisi pe cei care citesc broşura ta şi îi vei face s-o arunce.

Descrie pe scurt produsul tău şi cum poate fi acesta folosit în viaţa lor. Partea a doua este la fel de importantă ca şi prima. E necesar să le spui cum pot folosi acest produs astfel ca ei să-şi închipuie că îl posedă deja. Acesta este primul pas către vânzări.

Este foarte important să fii scurt şi specific, eu aş mai spune şi entuziasmat ca un copil. Depune mult entuziasm în marketing şi fă accent pe prospeţimea produslui. Aceasta este ceva ce ei nu au mai folosit pină acum, ceva care va schimba felul lor de trai şi ceva ce oamenii vor dori să cumpere.

Aceasta-i idea care trebuie accentuată indiferent de modul de publicitate ales. Dacă planifici să printezi o broşură fii sigur că le explici oamenilor cât de confortabilă va fi viaţa datorită produsului tău.

Un alt lucru care trebuie considerat este mesajul principal sau mottoul să-i spunem aşa al produsului tău. Acesta va fi folosit în orice tip de publicitate astfel ca să facă legătura între produsul tău şi idea din mesaj ceea ce va spori numărul cumpărătorilor.

Succes!

Autor Colleen Davis,
traducerea şi adaptarea Viorel Constantinescu

CUM SA VINZI

4 lucruri de care trebuie să dispui pentru a vinde produsul tău online


patruFie că vinzi jucării de craciun, o carte electronică sau nişte hăinuţe pentru copii sunt patru lucruri esenţiale care trebuie să le faci pentru a putea vinde cu succes aceste produse online:

1. Pagină Web
Fie că plăteşti un serviciu la o companie care îţi oferă web-site cu hosting cu tot fie că îţi faci sau angajezi pe cineva să îţi facă un blog sau o pagină web şi hosting-ul îl cumperi din altă parte este important să ştii ca o pagină pe internet cu fotografiile şi descrierea produsului este primul şi cel mai necesar punct.

2.Metoda de achitare
La noi în ţară încă nu este larg răspândit sistemul de plată prin cărţile de credit dar spre asta mergem. Cu ceva timp în urmă a fost lansat site-ul emoney.md însă acum cu părere de rău nu se încarcă.
Dar iarăşi totul depinde cui vindem produsele noastre, dacă le vindem la straini oricind se poate folosi de Transfer bancar direct sau AlertPay sau moneybookers.com. Pentru cei care aşteaptă Pay Pal-u vreau sa vă bucur că deja sau strins peste 1500 de „iscălituri electronice” care s-au trimis la admnistraţia companiei ca aceştia sa lucreze şi cu Moldova.

3.Livrarea
Nu uita să incluzi preţul livrării pe site. Fie ca acesta intră în preţul produsului sau se achită aparte. Dacă este ceva fragil trebuie să ai o împachetare sigură ca să nu se deteriorizeze produsul.

4.Serviciul clientelă
Fii sigur că ai un sistem bine pus la punct în ceea ce priveşte relaţiile cu clienţii. Răspunde la timp la toate email-urile şi tratează oamenii cu respect chiar dacă ei nu o fac la fel tot timpu.

Cu aceşti patru paşi ai o bază bună pentru o afacere de succes online.

Traducerea şi adaptarea de Viorel Constantinescu pe baza materialelor din Internet


SUCCESUL IN AFACERI

om-de-afaceriCa să ai succes în afacerile tale este foarte importantă atitudinea ta şi tot ce faci tu. Astai ceea ce te face un om de afaceri de succes. Haideţi să vedem câteva puncte importante.

Pasiune pentru afacerea ta:
Trebuie să fii pasionat de ceea ce faci şi de viitoarea ta afacere. Sunt oameni care cred că nu este important să îţi placă produsele sau serviciile care le oferă. De fapt aceasta este foarte important pentru că atunci când tu crezi în ceea ce oferi aceasta se vede şi potenţialii clienţi observă aceasta ceea ce poate influenţa mult decizia acestora.

Stabileşte-ţi scopuri:
Orice afacere are la bază unele scopuri care trebuie atinse. Pentru ca să atingi scopuri mari mai întâi trebuie să îţi pui scopuri mici care vor fi paşii spre acel scop mare.

Fă-ţi planul:
Având scopul stabilit fă-ţi planul cum să-l atingi. Planul pentru marketing,publicitate,diverse tactici, scopurile financiare, toate trebuie să aibă un plan. Desigur nu va fi uşor să planifici orice mărunţiş şi chiar mai mult, la unele lucruri nu vei şti ce rezultate să aştepti dar prin încercări şi cercetări vei ajunge acolo unde vei dori.

Urmează planul stabilit:
După ce ţi-ai făcut planul fii sigur că ţi-ai stabilit bine priorităţile. Zi de zi urmeză-ţi planul şi înscrie-ţi tot ce faci, monitorizează-ţi progresul. Desigur aceste sarcini vor cere efort şi angajament de la tine dar trebuie să înveţi cum să îţi păstrezi mintea proaspătă şi să îţi atingi scopurile. Te va ajuta mult daca vei avea un jurnal în care îţi ve planifica activităţile zilnice.

Echilibrează-ţi viaţa profesională cu cea personală:
Deoarece munca îţi va lua o bună parte din timpul tău e foarte important să faci un echilibru între muncă şi viaţa personală. Este foarte folositor să îţi faci timp pentru odihnă pentru că ai nevoie de o minte proaspătă să poţi rezolva problemele de serviciu. Nu uita de sănătate. Vorba ceea o minte sănătoasă într-un corp sănătos. Mergi numaidecit la o sală de antrenament sau cel puţin practică fuga. Nui uita de familie, căci la ce ţi-ar folosi toată bogăţia lumii dacă nu ai o familie unde să fii aşteptat şi iubit?!

Dezvoltă-te permanent:
Totul în această lume progresează şi este înţelept să fii la curent noile apariţii. Nici nu ştii cum poţi aplica ceva spre folosul afacerii. O dezvoltare permanentă este beneficială atât pentru menţinerea cât şi creşterea afacerii tale.

Succes!!!

miercuri, 13 mai 2009

Ce este PSIHOMAN ?

Ce este PSIHOMAN ?

PSIHOMAN este un proiect online special creat pentru toti cei interesati de dezvoltarea personala si profesionala in domeniul psihologiei.Cine suntem noi? Proiectul a aparut initial

in mintea unor studenti ai Facultatii de Psihologie-Sociologie ai Universitati Spiru Haret si ai Universitati Ecologice. Apoi s-au alaturat si cei de la Universitatea Bucuresti si Universitatea Hiperyon. Momentan purtam discutii cu cei de la Universitatea Nicolae Titulescu si avem speranta ca si ei sa se alature acestui proiect. In viitor vom dori ca, colaborarea noastra sa se extinda si in tara respectiv la Facultatea de Psihologie din Iasi si Cluj. De ce dorim acest lucru? Deoarece putem discuta si interactiona pe diferite teme de cercetare cu studenti de la diferite facultati. Intrucat multi dintre promotori acestui proiect au terminat facultatea de psihologie promotia 2008 chiar 2007, dorim ca acesta revista online sa fie deschis tuturor iubitorilor si practicienilor de psihologie, nu numai studentilor. Avem colaborare cu sase cabinete individuale de psihologie si acest lucru ne ajuta sa impartasim din experienta celor care au reusit sa-si indeplineasca telul, acela de a practica profesia de psiholog. De aceea te invitam sa te alaturi noua pentru a dezvolta impreuna acest proiect online dedicat dezvoltari personale si profesionale, te astepatam.

SECRETUL SUCCESULUI

Secretul succesului fiecărui om provine din faptul ca acesta și-a creeat obiceiuri care eșecului ii displac.
Trebuie sa fiu conștient ca succesul aparține unei minorități, din simplul motiv ca acesta nu poate fi atins urmând pornirile noastre naturale și nici călăuzindu-ne doar după prejudecățile și pornirile noastre sufletești/omenești.
Pentru cei mai multi oameni este mai usor sa se adapteze greutatilor unui trai modest decat sa se adapteze incercarilor de asi face viata mai buna . Placerea zonei de confort este mult mai mare decat durerea schimbarii. Iesirea din zona de confort cere DETERMINARE, HOTARARE si DISCIPLINA. Putini au aceasta capacitate de automotivare. Suntem condusi de obiceiuri si stari emotionale . Cand apare ceva nou, oamenii se opun cu inversunare, nu sunt de acord, iar dupa ce vad rezultatele accepta fenomenul ca pe ceva natural.

Postare prezentată

Zona de confort

Zona de confort este cel mai mare inamic al potentialului uman. Zonele de confort devin obiceiuri de viata si sunt de schimbat. Orice obicei...