sâmbătă, 16 mai 2009

TOTUL POATE FII AL TAU

Poţi obţine orice iţi doresti în această viaţă!


succes.jpgMotto: „Unica barieră dintre om şi visul său este dorinţa de a încerca şi încrederea că aceasta este posibil.”

Probabil unul din cele mai adevărate lucruri de care de multe ori nu ne dăm seama este convingerea “ceea ce crezi cu adevărat, aceea devii în realitate. Noi privim lumea prin prisma ideilor superstiţiilor şi convingerilor noastre.

Ceea ce crezi tu despre tine aceea se va reflecta în modul tău de viaţă. Majoritatea vrem să obţinem succesul şi să reuşim în careva activitate. Dar de ce aşa puţini reuşesc?

Azi voi aduce la cunoştinţă un aspect care este larg răspândit în Moldova şi anume complexul de inferioriate. Probabil mulţi aţi observat care este atitudinea faţă de sine a majorităţii, indiferent de cine sunt tineri sau bătrâni…

Aşa s-a constituit la noi sistemul că încă din copilărie auzim de mai multe ori cuvântul „Nu” decât „Da”: „Nu pune mâna!”, „Nu vorbi”, „Nu fă aceea”, etc. Cu alte cuvinte nouă nu ni s-a dat voie sa greşim. La şcoală primim nota „2” ori de cite ori nam facut ceva corect, acasă primim bătaie dacă am facut vreo gafă şi tot aşa. Astfel se dezvoltă în noi o neîncredere în sine şi o frică de a face ceva: „ Da dacă nu se primeşte?”, „Da dacă eşuez?”… ca în final să stăm pe sobă şi să nu facem nimic traind o viaţă în care nu ne-am realizat nici potenţialul nici visurile. Cum sună? Cam trist, nu?

Înlătură chiar AZI orice spirit de neîncredere în forţele proprii. Pune-ţi scopuri mici şi atinge-le, practică sportul care care pentru unii poate fi o bună metoda de a se găsi pe sine şi a căpăta încredere în forţele proprii. Sunt şi multe alte metode care pot fi folosite pentru a scăpa de complexul de inferioritate.

Sunt multe exemple în istorie ca:
Albert Einstein a fost trimis de la şcoală acasă pentru incapacitatea de a învăţa. Părinţilor li s-a spus că este imposibil de a-l învăţa ceva. Dar ei au refuzat să creadă în aceasta şi l-au ajutat pe fiu să studieze în cele mai prestigioase instituţii.

Doctorul Albert Schweitzer avea în copilărie aceleaşi probleme. Părinţii lui au fost sfătuiţi să-l înveţe să fie cizmar, pentru a nu muri de foame. Şi Albert Einstein, şi Albert Schweitzer au primit titlul de doctor până la vârsta de 20 de ani şi au lăsat urme adânci în istoria secolului XX.

Cel mai important este ce crezi tu despre sine şi acestea trebuie să fie gânduri pozitive şi pline de încredere!

Fă schimbări pozitive chiar azi şi începe-ţi calea spre realizarea visurilor!
Succes şi fie ca Dumnezeu să te ajute în toate începerile tale.

De Viorel Constantinescu

Imagine (C) istockphoto.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Zona de confort

Zona de confort este cel mai mare inamic al potentialului uman. Zonele de confort devin obiceiuri de viata si sunt de schimbat. Orice obicei...